Thema der Nachricht: Gula djawa Gastron. Пожалуйста, помогите перевести название сахара Gula djawa.Оно встречается в следующем контексте: Gula djawa Gemischt aus Kandis- und Palmenzucker. Nach dem Einkochen lässt man den Saft in einer Form auskristallisieren. Gula djawa hat einen sehr speziellen, aromatischen Geschmack und wirkt in der indonesischen Küche häufig verwendet. Заранее спасибо |
Видимо, правильное написание gula jawa? См. "яванский сахар" Gula jawa, an unrefined form of palm sugar. см. также jaggery palm sugar: also known as jaggery, gula jawa and gula melaka; made from the coconut palm. Dark brown to black in colour and usually sold in rock hard cakes. Dark brown sugar can be substituted. Palm sugar is known in many names and many variants, depends on its ingredient, production method, or the region. It is known as gula jawa (Javanese sugar) in Indonesia,[8] and gula melaka in Malaysia. There is specific difference on palm sugar naming in Indonesia; if it is made from coconut, it is called as gula jawa or gula merah (red sugar),[9] on the other hand gula aren (aren sugar) refer to palm sugar that specifically made from the sap of aren palm flowerbuds. Gula jawa has an earthy aroma and deep sweetness with a darker color closely resembling molasses,[8] while gula aren has paler color.[9] |
Большое спасибо за ответ! Я тоже встречала это написание Jawa. Вот думаю, что в книге просто по-другому перевели название. А как Вы считаете, в моем источнике сказано, что это смесь кандированного и пальмовое сахара. Но Jawa- это сахар, полученный из цветка кокосовой пальмы. Будет ли это одно и тоже... А jaggery - это другой вид сахара. (по этой книге). P. S заметила ошибку, когда печатала контекст. Gula djawa wird in der indonesischen Küche häufig verwendet. Заранее спасибо |
в википедии первая же фраза ошибочна "Кандированный (леденцовый) сахар — продукт кристаллизации сахара, который используют для производства леденцов." http://de.wikipedia.org/wiki/Kandis с ним чай пьют в Восточной Фрисландии "Vor dem Eingießen legt man einen Kluntje, ein großes Stück braunen oder weißen Kandiszucker in die Tasse. Der Tee wird nun auf den Kluntje in die Teetassen gefüllt. Hierbei beginnt der Kluntje charakteristisch zu knistern." |
Um an Forumdiskussionen teilnehmen zu können, müssen Sie angemeldet sein |